Brukte VM-penger på spiller?

Brukte VM-penger på spillerkjøp?

Ikke alle VM-baner er ferdige. Arena da Baixada i Curitiba er en av dem. Dette er hjemmebanen til Atlético Paranaense, som ble nummer to i fjorårets Brasileirão, og FIFA har uttrykt stor bekymring fordi arbeidet med banen har gått så tregt. Som vanlig har beskyldningene om korrupsjon og vanstyre haglet. Denne uken skrev avisen Folha de São Paulo at Atlético – også kjent under kallenavnet Furacão – har brukt VM-penger på spillere. Klubben skal ha opprettet et eget selskap med ansvar for økonomien rundt VM-banen. Denne økonomien, som blant annet får liv gjennom masse statlige overføringer, skulle egentlig være avsondret fra Atléticos «egne» økonomi. Ifølge Folha de São Paulo lånte klubben 28 millioner av VM-pengene for å lønne/kjøpe høyrebacken Léo (som i dag spiller på Flamengo), som gikk fra Salvador-klubben Vitória til Atlético i 2013. Atlético nekter for å ha brukt VM-penger på spilleren. I sportsavisen LANCE! i går uttalte sportsadvokaten Luiz Roberto Siano at hvis transaksjonen var et lån, så var dette for så vidt ikke ulovlig, men likevel en manøver hinsides fornuften. Uansett, Arena da Baixada ligger langt etter skjema, og blir antakelig ferdig en måned før VM, tidligst.

.05092013---governo-federal-divulgou-imagens-da-obra-da-arena-da-baixada-estadio-de-curitiba-para-a-copa-1386949107978_956x500

Arena da Baixada, desember 2013.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s