Trenere støtter Bom Senso FC

I dag, 20. mars, skriver sportsavisen Lance at trenerorganisasjonen i Brasil offisielt går ut og støtter Bom Senso FC. Bom Senso er en spillerforening startet i 2013, og for første gang i historien står alle spillerne på toppnivå i Brasil samlet på en slik måte. CBF har avvist de viktigste kravene til Bom Senso, og flere ganger har spillerne vært nær ved å gå til streik. Blant initiativtakerne i begynnelsen var Alex (Coritiba), Dida (Grêmio, nå Inter), Juninho Pernambucano (Vasco, nå lagt opp) og Clarence Seedorf (Botafogo, nå Milan). Alex og Dida er fortsatt sentrale i organisasjonen, som du kan lese mer om i min bok om brasiliansk fotball. Trenerforeningen prøver nå å finne en representant som offisielt blir en del av Bom Senso, og dermed tar del i de tunge forhandlingene med CBF, klubbene og politikerne. Vagner Mancini, trener i Atlético Paranaense (og dermed Alex’ viktigste rival) skal være den mest aktuelle kandidaten.

Bom SensoFra en Bom Senso FC-demonstrasjon under kampen mellom Cruzeiro og Vasco da Gama, november 2013.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s