Kapteinen fra 1958 døde i går

statue-hilderaldo-bellini-devant-stade-maracana-rio-janeiro-16-juin-2010-1537046-616x380

20. mars døde Hilderaldo Bellini, kaptein på Brasils VM-lag i 1958 og 1962. Bellini spilte på Vasco da Gama og São Paulo FC, og i VM-sammenheng startet den meget populære midtstopperen tradisjonen med å løfte VM-pokalen over hodet. Utenfor Maracanã stadion i Rio de Janeiro står en statue av Bellini med pokalen over hodet. Bak statuen finnes den såkalte Bellini-inngangen, og sommeren 2013 var spenningen svært høy før en kamp mellom de to Rio-klubbene Vasco da Gama og Fluminense. Under lokaloppgjørene i Rio, de såkalte clássicos, deles Maracanã i to slik at supportergruppene har 50 prosent av tribuneplassen. En av langsidene heter Bellini, på grunn av statuen, og denne junidagen ønsket ingen av klubbene at deres supportere skulle bruke Bellini-inngangen. I avisene raste debattene i dagesvis, og supporterne truet med vold. Hvorfor? Les i min bok om Brasiliansk fotball, og finn svaret.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s