Fla x Flu

Halvkjedelig Fla x Flu på Maracanã i dag. Men Fred er på vei til å finne formen, og kjempa seg til et hodemål i kjent stil etter elleve minutter. Også Diego Cavalieri gjorde en stor kamp – men han ble noe ufortjent dumpa fra VM-laget, til fordel for Victor på Atlétcio Mineiro (pga. straffekonken i Libertadores-finalen?).

Skjermbilde 2014-05-11 kl. 22.57.38

(Fred scora det første. Skjermdump Globo)

Sløvt at Fluminense spiller med Walter på benken, og Rafael Sobis/Fred på topp. Hvorfor ikke plassere Sobis på kanten eller litt dypere, og Walter og Fred som spydspisser? Da hadde kampen blitt morsommere, i alle fall. Walter fikk noen minutter på slutten, men da lå Fluminense stort sett og kula’n i forsvar. En gang ble han med hjem også, og vips: Gordinho stjal ballen, tok et raskt overblikk, slo ballen opp til Conca som stormet over midtstreken, og en kontring var plutselig i gang. Den resulterte i scoring av Chiquinho. 2–0.  Greit resultat, Flu var klart best. Fla fikk litt liv da Arthur kom innpå halvveis uti andre omgang, men det var ikke nok futt i laget alt i alt. Flamengo spilte forøvrig med navnene til svarte eks-Fla-stjerner på ryggene i kampen. For å vise samlet front mot rasisme. Samme grep Vasco da Gama brukte i august i fjor, på 80-årsjubileet for den stolte seieren i 1923 da svarte spillere var med for første gang.

Skjermbilde 2014-05-11 kl. 23.01.02

(Nei, intet comeback for 1982-helten Júnior. Bare Flamengo som fortsetter banankampanjen til Neymar og Dani Alves. Skjermdump Globo)

Les ellers intervju med Júnior, alt om historien til Brasils svarte spillere, samt mer om Fla X Flu-historikken i min bok om Brasiliansk fotball.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s