Bom Senso på besøk hos Dilma

I går møtte Brasils president Dilma Rouseff representanter for Bom Senso FC, den store spillerorganisasjonen som ble startet sommeren 2013. Rundt 1200 spillere er organisert i Bom Senso, som krever blant annet færre kamper per år (brasilianske klubber spiller 15-30 flere kamper i året enn europeiske), mer spillerinnflytelse i klubber og forbund, bedre arbeidsvilkår samt en ny, forsterket lovtekst i Lei de Responsabilidade Fiscal do Esporte. Bom Sensos arbeid er blitt tatt svært vel i mot blant brasilianske fans. Alex (Coritiba), Dida (Internacional) og Gilberto Silva (Atlético Mineiro) var blant spillerne som møtte Dilma i går. I likhet med Bom Senso er Dilma meget kritisk til det konservative maktapparatet i CBF, og for en brasiliansk president er det alltid positivt å la seg avbilde sammen med en gjeng populære, bevisste fotballspillere. Les mer om Bom Senso, konflikten mellom Dilma og CBF, og intervju med Alex fra Coritiba i min bok om brasiliansk fotball.

Skjermbilde 2014-05-27 kl. 16.17.39(skjermdump Goal)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s