Josimar TV og pagodeforbudet

Sist uke startet fotballblekka Josimar opp egen YouTube-kanal! Josimar-TV skal sende ukentlig under VM. Turn up, tune in and drop out! Jeg deltok i programmet sammen med Lars Johnsen, Even Smith Wergeland og Bjørnar Øyslebø. Jeg snakket blant annet om lista over FIFA-krav, som dukket opp i brasiliansk presse rett før vi spilte inn programmet. Det kom fram at FIFA hadde tatt patent på 188 ord i forkant av VM, ord som ingen andre enn FIFA hadde lov til å bruke i kommersielt øyemed. Blant ordene var «pagode», en tradisjonell dans og musikkform beslektet med samba. Det finnes haugevis av danse og musikkband som spiller pagode, men fram til desember 2014 har ingen lov til å bruke ordet «pagode» på sine plater eller arrangementer. Det samme gjelder for ordkombinasjoner som Natal 2014 – et mulig probelm for alle som skal lage julearrangementer i desember. Uansett – følg med på Josimar-TV framover. Og kjøpe VM-bibelen, siste utgave av Josimar. Fantastisk mye bra lesestoff.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s