To store demoer denne uka

På onsdag demonstrerte grupper av urbefolkningen i Brasília. De ble møtt av hæren, som angrep demonstrantene fra hesteryggen, med batonger og tåregass. Demonstrantene prøvde å ta seg innenfor gjerdene på Mané Garrincha stadion i hovedstaden, og mente VM-utgiftene var for høye, og viktigere – at nye lover truer reservatene urbefolkningen har rundt i landet.

Skjermbilde 2014-05-30 kl. 09.31.33

(skjermdump Brasil de fato)

To dager før demonstrerte lærere, utenfor landslagets samlingssted i Teresópolis, et par timer nord for Rio de Janeiro. Lærerne i Rio har lenge vært i streik, men dette – at demonstranter henvender seg direkte til spillerne på landslaget – er noe nytt. Bussen med spillerne hadde store problemer med å ta seg gjennom gruppen av demonstranter.

Skjermbilde 2014-05-30 kl. 12.19.49

(skjermdump feitosacosta.com)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s