Presse

VG v / Sindre Hovednakk: Rett i krysset (terningkast 6) 

1890451_442704005875022_171154599_o

«Marius Lien er journalist og selvsagt Brasil-fan, men først og fremst er han en fremragende forteller som vet å trekke leseren gjennom en ekstremt mangefasettert og fascinerende historie.»

«Marius Lien har skrevet en engasjerende, levende og godt fortalt dokumentar om alt du bør vite og alt du trenger om verdens viktigste idrett i verdens beste fotballand, Brasil.»

 

Fotballsonen v / Pål Ødegård og Pål Hægland

http://www.fotballsonen.com/brasiliansk-fotball-120-ar-med-driblinger/

Skjermbilde 2014-03-31 kl. 19.08.08

«I Fotballsonen opererer vi ikke med terningkast eller karakterer. Det er bedre å bedømme den som en suser i krysset fra en kanarigul back. Det vil komme en drøss med bøker relatert til VM-sluttspillet i sambalandet denne sommeren. Men dette er høyst sannsynlig den beste boken som noensinne vil bli skrevet på norsk om verdens mest ikoniske fotballnasjon. Hva enn annet som kommer, så bør de finne seg en annen motstander. Ellers vil de føle seg som Pat Jennings etter Josimars suser i ’86. Svimmel, overvunnet og stående i måpende beundring.»

«Bokens store styrke er måten den holder en rød tråd gjennom samtlige kapitler, og kobler alt sammen opp på mesterlig vis. Det er hele tiden mulig å følge Liens tankerekke og hvor han ønsker å føre leseren. Enten det handler om opprinnelsen til Flu-Fla-oppgjøret (Fluminese mot Flamengo – red.anm.) eller to av Brasils aller største legender; Pelé og Garrincha.»

Heia Brasil v / Leonardo Doria: Brasiliansk fotballmagi på norsk.

«Brasiliansk fotball: 1894-2014. 120 år med driblinger tar leseren gjennom enkelte hendelser i brasiliansk fotballhistorie, og presenterer på en lettleselig måte kompleksiteten i brasiliansk fotball. I den graden det er mulig å gjøre dette i en bok. Marius Lien forteller om kjente og ukjente helter som har gjort at Brasil har tatt 5 VM-titler og vært med på alle VM-sluttspiller. Samtidig presenterer han skurkene som har ført brasiliansk fotball til et uforståelig og uløselig kaos utenfor banene.»

«Bokens 22 kapitler og 351 sider er ikke bare en god oppvarming til årets fotball-VM i Brasil, men et verk for alle som er interessert i Brasil og landets betydning i fotballverdenen.»

Bergens Tidende v / Kjetil Korpen Ullebø

 BT«Når VM i Brasil starter til sommeren, og kameraene zoomer inn på de sambadansende brasilianerne som er rike og heldige nok til at de har fått kampbilletter, kan Marius Liens bok være fin å ha. Det er der du møter det virkelige Fotball-Brasil.»

«Liens bidrag til forståelsen av brasiliansk fotball er svært lese- verdig, og kapittelet om traumet fra 1950 er blant de beste. Han sjonglerer et stort antall skriftlige og muntlige kilder, og som leser kommer man antage- lig så nært det er mulig å komme en fotballkamp som ble spilt for 64 år siden.»

NRK Bokbloggen. Intervju v / Ana Leticia Sigvartsen: «De var guder»
Skjermbilde 2014-03-31 kl. 19.30.25
(skjermdump NRK, foto Ana Leticia Sigvartsen)
NRK P2, Kulturhuset v / Martin Jahr og Ana Leticia Sigvartsen
Nettavisen. Intervju v / Ole Jonny Eriksrud Hansen: Portuguesa og «Runde 39»
Skjermbilde 2014-03-31 kl. 19.34.10
(skjermdump Nettavisen, foto Ole Jonny Hansen)
Nettavisen II v / Ole Jonny Eriksrud Hansen: «Målmaskinen som er for tjukk for landslaget»
Skjermbilde 2014-03-31 kl. 19.36.40
(skjermdump Nettavisen)
TA intervju v / Kristian Holtan: «En studie i brasiliansk fotball»
TA
Adressa intervju v / Trygve Lundemo: «Multikulturelt fotballeventyr»
Adressa
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s